Stockholms godaste dumplings? Avgör själv!

De små degknytena dumplings, eller jiaozi som de heter på kinesiska är förmodligen en av Kinas mest traditionella maträtter. Oftast får du dem serverade från en vagn där du själv väljer ut den ångkorg som du vill ha. I Kina äter du dem framför allt till frukost eller lunch, medan här i västvärlden får du snarare den trendiga rätten serverad till lunch eller middag.

Vi gör våra populära degknyten med omsorg i våra restauranger på Östermalm och Hötorget i Stockholm. De är saftiga, tillverkade på de bästa råvarorna och självklart fria från konserveringsmedel. Som fyllning erbjuder vi biff med starkt smak, kyckling, lax och vegetariska. Svårt att välja? Ja, då kan du blanda.

Vår fyllning är inrullad i en tunn degbit baserad vetemjöl, alternativt rågmjöl om du väljer de våra vegetariska dumplings. De har sedan trycks ihop till ett litet paket som till slut ångkokats och därefter steks lite lätt. Dina degknyten dippar du slutligen i våra två populära såser: en specialblandad soja som bland annat innehåller sesamolja och sesamfrön, samt vår populära chilimajonnäs. Du äter sedan dina dumplings antingen som en ensamrätt eller i kombination med sushi.

Vill du sälja våra dumplings?

Har du en butik som kanske vill satsa på handgjorda dumplings, till skillnad mot de fabriksgjorda som finns i butikerna idag? Vi tror att det skulle bli ett uppskattat och utmärkt tillskott i din frysdisk för dina medvetna kunderna. Ta gärna kontakt med oss på 08-661 16 16, så kan vi diskutera vad ett eventuellt samarbete skulle betyda. Inget samarbete är för stort eller för smått.

I tidningen Topphälsa kvalificerar sig de små degknytena tillsammans med sushi på listan över de sju bästa och nyttigare alternativen på snabbmat.

Sugen på snabbmat? Här är 7 bästa alternativen för dig som vill äta lite nyttigare

”Det var absolut fantastiskt gott! Det är en helt annan grej att äta handgjorda dumplings! Blir till att återkomma mer än en gång till!”
– Nizze (källa: TripAdvisor)

 

Handgjorda dumplings i olika smaker