Hoppa till innehåll

Saya Sushi

Saya Sushi startade 2012 då vi slog upp dörrarna i Hötorgets tunnelbanestation. Vi flyttade sedan vidare till Malmskillnadsgatan och är nu placerade på Linnégatan 31 på Östermalm i Stockholm, en stenkast från Östermalmstorg och saluhallens matvimmel. December 2019 öppnade vi vår andra restaurang, på Olofsgatan 6, intill Hötorget, mitt i city och hösten 2022 öppnade vi vår tredje restaurang, på Birger Jarlsgatan 99 B. Här serverar vi de godaste rätterna från den asiatiska matkulturen.

Inspiration från den asiatiska matkulturen

I Asien är dumplings en mycket populär rätt, så självklart hittar du även dessa goda degknyten på vår meny. Våra dumplings är dock en mix av det bästa från den mongoliska traditionen och det kinesiska köket där dumplings ursprungligen kommer från. Vi gör dem med kärlek för hand (till skillnad från många andra restauranger) här i vårt kök på Östermalm.

På vår meny hittar du även en rad andra rätter som japansk sashimi, yakitori, yakiniku, shake-mushi och bibimbap. Vårt mål är att laga den allra bästa maten från färska råvaror, efter dina önskemål. Vill du ha laxen halstrad? Säg bara till så fixar vi det! Vårt motto: ”en nyupptäckt maträtt är roligare än en nyupptäckt stjärna”.

Har du bröllop, födelsedagskalas, studentskiva, en fest med jobbet eller något annat roligt event kan vi ordna med catering. Passar inte något av våra förslag så hör av dig till oss så löser vi det efter dina önskemål. Under hösten 2017 levererade vi mat till TV-programmet Idol, där vi hamnade på deras Topp 10 för bästa restauranger.

Media

Artikel om Tumenzaya i Stockholm Direkt Vasastan (februari, 2020)

Artikel om Tumenzaya i Enterprise Magazine (april 2018).

Artikel om Saya Sushi och det kontantlösa samhället i Mitt i Östermalm (maj 2018).

Varmt välkommen önskar Tumenzaya Rydlund med personal!

Integritetspolicy och cookies

Läs om vår Integritetspolicy och våra cookies (kakor).