Hoppa till innehåll

Om Saya Sushi

Saya Sushi – ett familjeföretag

Saya Sushi är ett familjeföretag som startade 2012 då vi slog upp dörrarna i Hötorgets tunnelbanestation. Vi flyttade sedan vidare till Malmskillnadsgatan och är nu placerade på Linnégatan 31 på Östermalm i Stockholm, en stenkast från Östermalmstorg och saluhallens matvimmel. December 2019 öppnade vi vår andra restaurang, på Olofsgatan 6, intill Hötorget, mitt i city. Här serverar vi de godaste rätterna från den asiatiska matkulturen.

När grundaren och ägaren Tumenzaya Rydlund kom från Mongoliet till Sverige kändes det självklart att öppna en sushirestaurang. I Ulaanbaatar arbetade Tumenzaya som servitris och har alltid varit intresserad av hälsa och träning. Så när hon kom till Stockholm var steget in i restaurangbranschen inte så långt bort. Det var viktigt, säger Tumenzaya, att få erbjuda Stockholmarna bra mat till ett bra pris. När jag först kom till Sverige upplevde jag att sushi var dyrt och att den ofta serverades med stora risklumpar. Hos Saya Sushi har vi bara lite ris och istället en större bit lax, avokado eller annan topping. Det ska kännas hälsosamt och fräscht att äta hos oss.

Mer om Zaya och resten av vår personal kan du läsa om längst ner på första sidan.

Inspiration från den mongoliska matkulturen

I Mongoliet är dumplings en mycket populär rätt, så självklart hittar du även dessa goda degknyten på vår meny. Våra dumplings är dock en mix av det bästa från den mongoliska traditionen och det kinesiska köket där dumplings ursprungligen kommer från. Vi gör dem med kärlek för hand (till skillnad från många andra restauranger) här i vårt kök på Östermalm.

På vår meny hittar du även en rad andra rätter som japansk sashimi, yakitori, yakiniku och shake-mushi. Eller varför inte testa Tumenzayas egen favorit bibimbap med sitt ursprung från Korea. Vårt mål är att laga den allra bästa maten från färska råvaror till rimliga priser, efter dina önskemål. Vill du ha laxen halstrad? Säg bara till så fixar vi det! Vårt motto: ”en nyupptäckt maträtt är roligare än en nyupptäckt stjärna”.

Har du bröllop, födelsedagskalas, studentskiva, en fest med jobbet eller något annat roligt event kan vi ordna med catering. Passar inte något av våra förslag så hör av dig till oss så löser vi det efter dina önskemål. Under hösten 2017 levererade vi mat till TV-programmet Idol, där vi hamnade på deras Topp 10 för bästa restauranger.

Media

Artikel om Tumenzaya i Stockholm Direkt Vasastan (februari, 2020)

Artikel om Tumenzaya i Enterprise Magazine (april 2018).

Artikel om Saya Sushi och det kontantlösa samhället i Mitt i Östermalm (maj 2018).

Varmt välkommen önskar Tumenzaya Rydlund med personal!

Integritetspolicy och cookies

Läs om vår Integritetspolicy och våra cookies (kakor).